Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Why does email not work?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    18

    Default Why does email not work?

    I recently installed OR and it seems the program does not send emails. Contact agent does not send email, nor do I (admin) recieve emails of newly registered users, property updates.

    I double checked all the settings and everything seems to be filled in correctly. Everyone email is correct and entered.

    The email form opens fine, but when you click submit the page goes blank and nothing.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Long Island, NY
    Age
    49
    Posts
    9,796

    Default Re: Why does email not work?

    Check your server error logs and see if there are any errors. Make sure your host has send mail enabled on your server. Try making a test email file. Copy this into a file, name it whatever you want (like emailtest.php) and upload it to the server. Access the file with your browser and see if the email is sent.

    <?PHP
    $test=mail('me@mydomain.com', 'My Subject', 'Message');
    echo $test;
    ?>

    Just change the email address.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    18

    Default Re: Why does email not work?

    OK, just did so and it worked.

    I even installed a second copy of OR and it will send emails fine. Perhaps a setting in was changed. Where can I find the emial code and what should it look like once I find it?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    385

    Default Re: Why does email not work?

    Same problem here...
    emailtest.php works fine but messages are not sent by the software to the agents.

    Sendmail is enable (see above...).

    Any suggestions to solve this problem???

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    24

    Default Re: Why does email not work?

    I think I have same problem also. Though, I can send a property to link to someone... new properties when updated and enabled are sent to me (admin) - but when a new property is added to a users saved search price range - emails don't get sent. All settings/switches are set correctly in control panel area too.

    Anyone else had this particular problem?

    I'll double check this yet again to definately confirm I'm still getting this problem.

  6. #6
    Join Date
    May 2004
    Location
    Long Island, NY
    Age
    49
    Posts
    9,796

    Default Re: Why does email not work?

    Do you have moderate listings set to yes? If the listings are being moderated, they are not active when they are added so they will not be sent to saved searches.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    15

    Default Re: Why does email not work?

    Anybody manage an answer to this issue?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2

    Default Re: Why does email not work?

    I had the same problem going on - then I set my admin email to an address outside of my OR domain - ex: gmail - I then received emails from OR perfectly.

    I think sending/receiving email within a domain is a security setting/feature on Apache of some sort but I'm not 101% sure.

    Anyway, give it try.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    7

    Default Re: Why does email not work?

    Quote Originally Posted by jjohnstone77 View Post
    I had the same problem going on - then I set my admin email to an address outside of my OR domain - ex: gmail - I then received emails from OR perfectly.

    I think sending/receiving email within a domain is a security setting/feature on Apache of some sort but I'm not 101% sure.

    Anyway, give it try.
    Ive tryed that and it still doesnt work, i did the email test and that worked fine but still the contact agent or email listing doesnt work. Has anyone got a fix for this promblem?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    20

    Default Re: Why does email not work?

    Quote Originally Posted by gene0 View Post
    Ive tryed that and it still doesnt work, i did the email test and that worked fine but still the contact agent or email listing doesnt work. Has anyone got a fix for this promblem?
    I also have the problem and have done exactly what you guys have described here. I posted a message describing me trying a previously mentioned fix for just such a problem. It still doesn't work.
    http://support.open-realty.org/showt...1543#post91543

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •