Results 1 to 6 of 6

Thread: Captcha not working in any template in 2.5.8

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    79

    Default Captcha not working in any template in 2.5.8

    I have tried every template and in none of them does the captcha image display. The closest I get is in city lights and then its only a small brown bar.

    I have it turned on in admin.
    I have GD libraries installed in PHP on my host.

    Any advice would be appreciated

    Is this line of code even valid?

    $font = dirname(__FILE__).'/monofont.ttf';

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    83

    Default Re: Captcha not working in any template in 2.5.8

    Do you have link to site?

    On my test site I'm using the lightbox login which is an addon and when I turned captcha on in admin it added it even there.

  3. #3
    the_sandking's Avatar
    the_sandking is offline hadron remnant - Moderation Fachmann
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nullspace
    Posts
    5,289

    Default Re: Captcha not working in any template in 2.5.8

    Quote Originally Posted by jim barnes View Post
    Is this line of code even valid?

    $font = dirname(__FILE__).'/monofont.ttf';
    Most definitely:

    http://php.net/manual/en/function.dirname.php
    "Much of what looks like rudeness in hacker circles is not intended to give offense. Rather, it's the product of the direct, cut-through-the-BS communications style that is natural to people who are more concerned about solving problems than making others feel warm and fuzzy."

    "We gotta' go to the crappy town where I'm a hero!"
    -Hoban 'Wash' Washburne 2485-2519


    "When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat.."
    -George Carlin 1937-2008

    New to Open-Realty® and need help? Check the:
    -OR DOCUMENTATION -

    Important: Read this at least once in your lifetime
    How To Ask Questions The Smart Way

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    79

    Default Re: Captcha not working in any template in 2.5.8

    OBX the site is chincoganrealestate.com.au I am currently using a modified main html which does not allow template switching. I am also using the drop down login from the free addons area.

    the_sandking I only asked because the refs to this code say that it returns the directory where the php is being run. I wasnt sure if that meant that if it was "included" it would actually be running where the monofont.ttf file isnt. But since its "required_once" I assume that the execution is correct.

    anyway cheers for the assist

    jim barnes

    ps I am using an iframe html file to load index.php with a flash header. At this point the site is not "production" but being constructed

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    83

    Default Re: Captcha not working in any template in 2.5.8

    Hmm I'm not sure, I'm using same addon on test site and it looks the same to me maybe take a closer look at captcha.php see if it's having problems with server setup?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bradenton, FL USA
    Posts
    94

    Default Re: Captcha not working in any template in 2.5.8

    It has stopped working for me also with the update to 2.5.8 from 2.5.7
    I am without image verification untill it is fixed. Not working in contactform addon either so it's not specific to the login drop down css
    Lee Forbes PA

    REALTOR / Designer

    FloridaPropertyOnline.com

    GulfsideLand.com

Similar Threads

  1. Captcha not validing.
    By slimbones in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-2010, 08:45 AM
  2. Problems with captcha on 2.4.0
    By or! in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 15
    Last Post: 12-28-2009, 09:48 AM
  3. Can anyone here help me regarding php captcha
    By hwoarang in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 5
    Last Post: 12-09-2008, 03:55 AM
  4. Can anyone here help me regarding php captcha
    By hwoarang in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-08-2008, 08:26 AM
  5. Template Tag URL only not working
    By gimpdog in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 1
    Last Post: 09-20-2006, 01:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •