Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Problem uploading images in page editor

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Turkey
    Posts
    37

    Default Problem uploading images in page editor

    I'm running v3.1.1 and am having problems uploading images in Page Editor. Basically I wanted to add images to my home page, and when I click on the image icon I am taken to the image properties box, and when I click on browse I get to file manager. From there I can select the image from my hard drive, but when I click to upload it, although the green progress bar flashes across and it says "done" in the bottom left corner, no image is uploaded.
    My OS is windows 7 and I get the same problem whether I use Firefox or IE. I have been able to add images by going to source and entering the html, but then I don't know how to reposition them and in any case I would like to be able to use the image function properly.
    Previously I installed v3.0 on a free hosting site to try it out and didn't have this problem. I have installed v3.1 on a paid host.
    Any suggestions please on what I could be doing wrong?

  2. #2
    the_sandking's Avatar
    the_sandking is offline hadron remnant - Moderation Fachmann
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nullspace
    Posts
    5,289

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    Make sure your new host meets all of OR's server requirements. It may be that you simply do not have the PHP GD library installed, your host would have to fix that for you.
    "Much of what looks like rudeness in hacker circles is not intended to give offense. Rather, it's the product of the direct, cut-through-the-BS communications style that is natural to people who are more concerned about solving problems than making others feel warm and fuzzy."

    "We gotta' go to the crappy town where I'm a hero!"
    -Hoban 'Wash' Washburne 2485-2519


    "When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat.."
    -George Carlin 1937-2008

    New to Open-Realty® and need help? Check the:
    -OR DOCUMENTATION -

    Important: Read this at least once in your lifetime
    How To Ask Questions The Smart Way

  3. #3
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Sao Paulo, BRAZIL
    Posts
    3,763

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    I can't make it work too... Tried with v.3.1.1 at TTECH server.
    Tried to upload an image and I don't even get the green progress bar flashes across and it says "done" in the bottom left corner the OP describes.
    Tried to create a new folder and I get "Invalid var path" message.

    Eduardo

    Open-Realty® DOCs
    We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light. (Author Unknown)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Turkey
    Posts
    37

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    Thats interesting because I forgot to mention it in my post but when I tried to open a new folder just to see what happened, I got the message:

    "you are not authorized to use filemanager"

    I will ask my host about PHP GD (and all the other server requirements to be sure)

  5. #5
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Turkey
    Posts
    37

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    My host (TMDhosting) confirms that their server meets all of OR's requirements. Any ideas where to go from here?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    1,067

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    We fixed an issue with image upload's not working from the WYSIWYG editor in the 3.1.2 release that was just posted.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Windsor, Ontario, Canada
    Posts
    380

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    Thanks for the fix, it works now.
    Great Templates for your Open-Realty® Website at openrealtytemlates.com
    Need help?, Meet the OR DOC

  8. #8
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Turkey
    Posts
    37

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    Yes, thank you, problem is resolved

  9. #9
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    62

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    Hi,

    Please can you tell me what was fixed as I have made some major mods to my site and don't want to redo everything. I have tried just uploading the CKeditor form new one. I no longer get the error above but now I upload something and it appears to do nothing.

    Thanks alot
    joe

  10. #10
    the_sandking's Avatar
    the_sandking is offline hadron remnant - Moderation Fachmann
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Nullspace
    Posts
    5,289

    Default Re: Problem uploading images in page editor

    http://www.open-realty.org/blog.html

    OR already includes the CKEditor, no need to "upload" another one.
    "Much of what looks like rudeness in hacker circles is not intended to give offense. Rather, it's the product of the direct, cut-through-the-BS communications style that is natural to people who are more concerned about solving problems than making others feel warm and fuzzy."

    "We gotta' go to the crappy town where I'm a hero!"
    -Hoban 'Wash' Washburne 2485-2519


    "When you’re born you get a ticket to the freak show. When you’re born in America, you get a front-row seat.."
    -George Carlin 1937-2008

    New to Open-Realty® and need help? Check the:
    -OR DOCUMENTATION -

    Important: Read this at least once in your lifetime
    How To Ask Questions The Smart Way

Similar Threads

  1. uploading images 404 not found page
    By Birillo in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 3
    Last Post: 03-26-2009, 06:12 AM
  2. Problem with uploading images
    By Williamleee in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 13
    Last Post: 06-04-2007, 01:54 PM
  3. Problem uploading images after install
    By datazen in forum Installation/Configuration Help (CLOSED)
    Replies: 6
    Last Post: 05-31-2006, 08:32 AM
  4. Problem Uploading Images
    By fastwebcart in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 8
    Last Post: 01-19-2006, 04:40 AM
  5. Uploading Images from Listing Editor
    By Mikes in forum General Help (CLOSED)
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2005, 08:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •